Wina klasyczne

Cuvee Jutrzenka

Cuvee Jutrzenka to nasz czerwony kupaż Rondo, Regenta, a w niektórych rocznikach również Pinot Noir. Każdy szczep dokłada swój element do tej arcyciekawej układanki smaków. To wyjątkowe, polskie wino owocowe, tworzone przy wykorzystaniu win z różnych odmian winogron.

Muscat

Wino niezwykle bogate, kwiatowe oraz aromatyczne.
Subtelna i delikatnie wytrawna interpretacja Muscata.

Riesling

Riesling to szczep, który z natury daje wina niezwykle świeże, czyste oraz soczyste. Tak jest i w tym przypadku, gdzie aromaty cytrusów oraz zielonego jabłka dają wrażenie niezwykłej świeżości wina.

Regent

Jeden z najpopularniejszych czerwonych szczepów w Polsce. Pełne soczystych, ciemnych owoców wino czerwone.

Pinot Noir

Pinot Noir to jeden z najszlachetniejszych szczepów świata. Pochodząca z Burgundii odmiana daje wina lekkie, niezwykle eleganckie i złożone.

Gewurztraminer

Riesling to szczep, który z natury daje wina niezwykle świeże, czyste oraz soczyste. Tak jest i w tym przypadku, gdzie aromaty cytrusów oraz zielonego jabłka dają wrażenie niezwykłej świeżości wina.

Cuvee Słoneczne

Słoneczne to nasz biały kupaż Rieslinga, Muscata, Pinot Gris, a w niektórych rocznikach również Gewurztraminera. Tajemnica bogactwa i balansu tego wina kryje się właśnie w odpowiednim połączeniu tych składników.

wino Pinot Gris

Pinot Gris

Pinot Gris to wino żywe, pełne soczystych owoców takich jak żółte jabłko czy gruszka. Pełna energii interpretacja tego wyjątkowego szczepu.

Polskie wina z różnych szczepów winogron

Tworzymy wino z polskich winogron – to właśnie pod Zieloną Górą uprawiamy różne szczepy tej wyjątkowej rośliny. Wina w naszej ofercie, powstają głównie z odmian szlachetnych Vitis Vinifera. Wykorzystywane szczepy to: Riesling, Pinot Gris, Muscat Ottonel, Gewürztraminer, Pinot Noir, Chardonnay, Muscat Blanc oraz Auxerrois. Do winnicy Saint Vincentr sadzonki winorośli sprowadzamy z najlepszych europejskich szkółek we Francji i Niemczech, a odmiany wybrano tak, by otrzymać aromatyczne wina naturalne o przyjemnym, atrakcyjnym bukiecie. Dodatkowo w winnicy uprawiane są dwie odmiany hybrydowe: Rondo i Regent. Dzięki szlachetności odmian możemy tworzyć wina premium.

Michał Popiołek - sommelier w Saint Vincent

Wysokiej jakości wina naturalne na różne okazje

W Saint Vincent robienie wina z soku z winogron jest naszą pasją. Do wyrobu wina z owoców wykorzystujemy zarówno winogrona ciemne – czarne, jak i korzystamy z odmian jasnych – białych. Działamy w pięknym regionie Polski, jakim jest województwo lubuskie. Produkowane w okolicach Zielonej Góry wino jest idealne do spożywania przy posiłku. Nasze regionalne produkty sprawdzą się na różne okazje. Polskie wino warto wybrać zarówno na huczne imprezy, jak i do codziennego obiadu.

Sprzedaż naszego wina naturalne odbywa się stacjonarnie różnych miejscach w Polsce – u naszych partnerów handlowych lub podczas wycieczki do naszej winnicy w Borowie Wielkim. Możliwa jest także sprzedaż wina online – dla firm. Wygodny konfigurator pozwoli Ci zaprojektować piękne zestawy, które mogą być wyjątkowym podarunkiem dla Twoich kontrahentów. Gwarantujemy bogaty wybór różnych rodzajów wina. Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem w formie prezentów, zajrzyj na zakładkę wino dla firm lub wypełnij poniższy formularz kontaktowy.

Polskie wino i francuskie know-how

Saint Vincent to polska winnica, której założycielem jest Francuz, Jean Mulot. Pod Zieloną Górą mieszają się zatem dwie kultury, których owocem jest niezwykłe i bardzo jakościowe winiarstwo. Na 14 ha uprawianych jest siedem rodzajów winorośli, z których powstaje osiem różnych win. Zalicza się do nich szlachetne odmiany, a więc Riesling, Pinot Noir, Gewürztraminer, Muscat Ottonel, Pinot Gris, Chardonnay, Auxerrois oraz Muscat Blanc oraz odmiany hybrydowe, czyli Rondo i Regent.

Dobre, polskie wino powstałe z wysokojakościowego soku

Wykwintność naszych polskich win to zasługa odpowiedniej uprawy oraz zbiorów. Ze względu na przemyślany zbiór oraz produkcję wina, rzędy winorośli posadzone są w różnym rozstawie. Pozwala to zminimalizować ryzyko przenoszenia się chorób, bez konieczności dodatkowych oprysków. Co więcej, takie rozplanowanie winnicy powoduje, że każdego dnia promienie słoneczne docierają do krzewów przez dłuższy okres. Wpływa to korzystnie na dojrzałość winogron, a w konsekwencji na smak wina. Dojrzałe grona są zbierane przez nas ręcznie i umieszczane w 10-kilogramowych, ażurowych skrzynkach. Tak niewielka pojemność skrzynek sprawia, że w trakcie podróży winogrona nie miażdżą się i nie podlegają utlenieniu. Owoce tak wysokiej jakości dają naturalne wino większej świeżości i elegancji.