
Produkcja czerwonego wina w Polsce cz. 3
Beczka – zbędny luksus czy niezbędne uszlachetnienie? W poprzednim wpisie doszliśmy do etapu, kiedy młode wino czerwone może trafić do beczki dębowej. Może, choć nie
Beczka – zbędny luksus czy niezbędne uszlachetnienie? W poprzednim wpisie doszliśmy do etapu, kiedy młode wino czerwone może trafić do beczki dębowej. Może, choć nie
Wybrałeś szczep i co dalej? W poprzednim wpisie rozważaliśmy, po jakie szczepy czerwone powinna sięgnąć polska winnica, jeżeli chce tworzyć możliwie najlepsze polskie wina. Wybór
Wino czerwone w Polsce – czy to się może udać? Zdecydowanie częściej polskie winnice sięgają w swojej działalności po białe odmiany winogron, aniżeli po te
Fermentacja i co dalej W poprzednim artykule mówiliśmy o produkcji wysokiej jakości polskiego wina białego od etapu prowadzenia winnicy, po zbiór i początek procesu fermentacji.
Białe czy czerwone? W pierwszym wpisie na blogu chcemy się z Wami podzielić naszą wiedzą na temat produkcji białego wina. To właśnie ten kolor przeważa,
Winnica
Nasze wina
Kontakt
Copyright © 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Wykonanie | Grupa Infomax